dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

sâmbătă, 28 septembrie 2013

ÎNGERI CAGULAŢI

Există îngeri cagulaţi? Probabil că da. Legendele evocă pe satiri, ciclopi, minotauri, gorgone, argonauţi sau hidre. De ce să nu existe şi îngeriii cagulaţi ?
 Zilele acestea asist la ,,revărsarea de omenie'' a poporului român. Oamenii sunt împotriva eutanasiei. Unii oameni. Majoritatea dintre ei nu ar adopta un animal nici dacă i-ai plăti. Totuşi sunt vocali: discută peste tot despre dreptul la viaţă deşi singurele animale ,,adoptate'' de ei au fost scrumbiile afumate şi porcii din cârligele carmangeriilor. Îmi amintesc de salonul 2 al Spitalului din Mălini. Acolo erau crescuţi copiii fără mamă din zonă şi nu numai. Asta se întâmpla înainte de 1990. Nu venea mai nimeni să îi adopte, iar de vizitat nici nu se punea problema. Şi acum există orfani în România, ba chiar foarte mulţi. Îi adoptă cineva? Luptă cineva pentru drepturile lor?
 O să vă dau un exemplu despre felul cum este percepută omenia de către concetăţenii noştri. Un consătean de-al meu face în fiecare zi naveta la Suceava. Are un serviciu onorabil în acel oraş. Domnul de care vă vorbesc este bogat, serviciul la stat este mai mult un hobby. Într-o zi, după ce a parcat maşina a văzut un portofel. Cum credeţi că a reacţionat distinsul domn? Nuu, nu l-a băgat în buzunar. Hai să nu exagerăm. A văzut că în portofel erau câteva sute de lei şi cartea de identitate a unei doamne în vârstă. Credeţi că s-a dus imediat la domiciliul femeii ca să îi restituie banii şi actele?. Chiar credeţi asta? Nuu, omul nostru s-a dus direct la televiziunea locală, şi însoţit de o echipă de filmare a bătut la uşa ,,victimei'', pardon a păgubitei. Mi-a trecut prin minte că oamenii ăştia doi se cunoşteau şi au dorit să apară în ziar, că de, ce altă distracţie mai găseşti în provincie. Domnul a bătut la uşă. Femeia a luat banii şi actele, dar fără să se bucure prea tare. A doua zi au apărut în ziar. Imediat m-am gândit la pomenile pe care le fac bogătaşii din Mălini. Oamenii bogaţi nu sunt mulţumiţi dacă jumătate de planetă nu află că au făcut cuiva bine. Obiceiul s-a transmis de la ciocoi la ciocoi, iar şansele ca acesta să dispară sunt aproape nule.
 Mda. Probabil că există şi îngeri cagulaţi. O să verific prin cămară şi prin beci. Căutaţi şi voi. Am ajuns să nu mă mai mir de absolut nimic.

Eduard Dorneanu
Mălini-28 septembrie-2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu