dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

sâmbătă, 16 noiembrie 2013

IUDA, GRECII ŞI MECIURILE DE BARAJ

  Iuda ar fi un antrenor  perfect pentru echipa naţională de fotbal a României. Salariul său nu ar fi unul mare şi ar putea fi negociat la sânge. Bănuiesc că Iuda nu are nimic împotriva portarilor care evoluează la marile echipe din Albion şi nici a mijlocaşilor talentaţi care joacă în Bundesliga. Precis Iuda nu ar fi interesat de cantitatea de vin pe care o poate  bea un fundaş în timpul liber şi nici nu ar apăra palmaresul numerelor 10 retrase din activitate. Bănuiesc că ar selecţiona şi pe cei cu nume de muţi, surzi sau chiori.
 Da, am văzut meciul Grecia-România încheiat cu scorul de 3-1. A fost o partidă demnă de un baraj pentru evitarea retrogradării . Jucătorii ambelor naţionale de fotbal au evoluat modest. Ai noştri au greşit mai mult şi au încasat trei goluri. De pierdut a pierdut fotbalul în general. Cine are nevoie de România sau Grecia la mondiale? Ambele echipe joacă un fotbal defensiv, bătrânesc, apatic. Greşelile individuale duc la primirea unor goluri ca în curtea şcolii. Repet, Grecia nu este favorită la calificare. În mod normal, România poate învinge oricând cu 2-0 Grecia. Nu ştiu dacă marţi acest scor se va înregistra şi pe tabela de marcaj, dar  dacă se va califica Grecia atunci chiar că suntem de râsul tuturor. La urma urmei nu am întâlnit Portugalia sau Franţa la baraj. Sorţii nu ne puteau aduce adversari ca Insulele Sumatra, Kits City sau Selecţionata gunoierilor vorbitori de limbă pinguineziană. Grecia nu este în acest moment o forţă în fotbal. Nu au intrat în teren Ulise, Achile sau Ifigenia. Mă rog, Ifigenia nu ar deranja pe nimeni ! Cred că sunt şanse de calificare. Oricum, atât noi cât şi grecii am fi în plus la campionatul mondial. Dar cine ştie! Există pe lumea asta schimbări majore pe care nimeni nu le poate intui.
 Mda. Iuda ar fi un antrenor perfect pentru naţionala de fotbal a României. Intuiesc că mulţi dintre dumneavoastră cer un argument solid pentru afirmaţia mea. Ei bine, el există: după ce echipa antrenată de Iuda ar pierde o calificare la mondiale sau europene ar urma sinuciderea acestuia şi evident F.R.F. şi-ar lua banii cheltuiţi cu ,,mister'' înapoi. În caz de calificare, tot o sinucidere ar urma. Nu am avea timp să ne plictisim de ,, inteligenţa'' şi ,, sponatenitatea'' apostolic-contemporană a domnului antrenor. Să vedem ce va fi marţi. Poate o să ne calificăm. Poate.

Eduard Dorneanu
Mălini-16 noiembrie-2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu