dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

duminică, 8 februarie 2015

BUBURUZA VESELĂ ȘI INFANTERISTA LĂUDĂROASĂ

La Galați, a fost organizat meciul de tenis dintre o selecționată despre care se spune că ar reprezenta România și una similară a Spaniei. Probabil că acest ,,eveniment ’’ sportiv a stârnit ceva pasiuni deoarece biletele s-au vândut imediat, iar vedetele de carton, mușama și termopan ale patriei au fost prezente în tribune. Am urmărit prin intermediul netului un singur meci, cel dintre Simona Halep și Garbine Muguruza. Nu aș fi urmărit nici această înfruntare ,,cosmică’’, dar m-a mirat cota uriașă pentru victorie a Garbinei ( 3,25 ). Evident, m-a amuzat și entuziasmul celor care vedeau în Muguruza o victimă sigură. Halep fusese înfrântă în septembrie de către Muguruza, iar ,,prestația’’ domnișoarei Halep în acel meci a fost una modestă. Totuși, trecând peste înfrângerea din septembrie, adoratorii domnișoarei Halep aveau oarece așteptări, așa că laudele au deschis acest meci printr-un preludiu care ar fi îngrețoșat chiar și un pui de pachycephalosaurus înghețat în țara lui Chilly Willy. Am aflat că una dintre cele două jucătoare de tenis este o legendă, un mare talent, o superprofesionistă, o patrioată, un bun național, etc. Au urmat interviurile cu personalitățile sportive de ieri și de azi . Meciul părea o bagatelă, un fel de întâlnire cu public în care o regină bagă în seamă și pe o amărășteancă din,,grupa mică’’. Mda, cam ăsta a fost preludiul, apoi a început meciul. Domnișoara Halep a jucat defensiv, ca de obicei. Muguruza a greșit o groază de lovituri, dar a atacat și a câștigat meciul destul de lejer. Cum a fost meciul ? Monoton. Lipsit de strălucire. Ca un poem postmodernist scris strâmb și citit în fața unei audiențe care laudă numele autorului, nu valoarea creației. Muguruza a fost veselă tot timpul meciului. Nu cred că îi pasa dacă Spania va învinge sau nu. Ea a vrut să câștige în fața numărului trei în clasamentul W.T.A. și a reușit. Poate în felul acesta au înțeles și românii ce valoare are un astfel de clasament. Irina Begu are un joc mult mai interesant și cred că merită cu prisosință să fie clasată în top 10 W.T.A. . Poate că în timp, rocada va aduce în față atât pe Irina cât și pe alte jucătoare de tenis care încântă prin evoluția lor.
Între timp, selecționata despre care se spune că reprezintă România s-a calificat. Va urma un alt play-off împotriva unei alte echipe. Politicienii vor apărea din nou în tribune. Laudele vor fi la fel de grețoase. Noroc cu buburuzele vesele . Mare noroc. . .



Mălini 8 februarie 2015
Acest material este protejat de legea dreptului de autor. Sunt interzise preluarea parţială sau integrală şi difuzarea lui fără acordul autorului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu