dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

marți, 19 mai 2015

Boca - mania

Pentru fiecare dintre cei care scriu pe blogul sau site-ul lor, traficul este important. Cei care spun că nu sunt interesați de numărul ,,vizitatorilor’’ sunt niște mincinoși notorii. Recent am avut ,, bucuria’’ de a obține un nou record personal, record apărut în niște condiții tare ciudate. Să o luăm pas cu pas, vorba celui mai de succes ,,scriitor’’ al patriei. Pe 13 aprilie am scris un articol despre cum nu a reușit Boca Juniors să învingă pe Nueva Chicago. Eram furios deoarece pariasem 2 lei pe victoria a 16 echipe de fotbal și toate câștigaseră mai puțin Boca Juniors deși era favorită certă. M-am enervat și am scris câteva fraze, nimic deosebit. După câteva zile am verificat traficul de pe blogurile și site-urile mele. Pe blogul de pe blogspot, articolul meu, ,,Boca s-a făcut de râs ’’, avea 526 de comentarii în așteptare , iar vizualizări o groază . Evident, totul părea de neînțeles. De când e interesată toată lumea de campionatul argentinian de fotbal ? După câteva minute de uimire am intrat la secțiunea ,,comentarii’’ și am început să citesc. Mirarea a fost maximă. Iată cum arătau cele mai cuminți comentarii : ,,Părintele Boca a făcut ceva pentru România, nu e corect să scrii despre el’’ ; ,, Sfântul nostru face minuni, scriitorii ce minuni fac ?’’ ; ,,Măi nu cumva ești satanist catolic că prea te iei de părintele Boca și ții cu Papa ?’’. Cele mai agresive nu pot fi redate aici, totuși hai să încerc :’’ Afară din țară cu sclavii Satanei care nu lasă în pace pe sfântul Ardealului’’ ; ,,O să mă rog la icoana sfântului să îți ardă casa, sa faci cancer și să mori’’, ,,părintele Boca te va lovi cu fulger din cer și o să crăpi de foame’’ ; ,,extremistule nesimțit lasă în pace pe părintele Boca că el ne face minuni la mormânt și dacă scrii despre el pleacă cu mormânt cu tot și ne vom răzbuna pe tine’’. Celelalte mesaje conțin insulte, fraze agramate, etc. Nu am aprobat comentariile deși lăsând la o parte doza maximă de idioțenie conținută ar fi putut  fi și amuzante, cumva.
Concluzia ? O parte dintre cei care navighează pe net nu citesc postările ci interpretează totul în funcție de titlurile acestora. Oamenii au citit ,,Boca s-a făcut de râs’’ și nu și-au imaginat că undeva în lumea asta mare există o echipă de fotbal care se numește la fel ca iconarul considerat de multă lume a fi sfânt. 526 dintre ei nu au citit nici măcar două fraze din articol pentru a putea să afle că scrisesem un articol sportiv ci au comentat în subsolul acestuia considerând că astfel apără pe domnul Arsenie Boca. Ce pot să spun? O ,,epidemie spirituală’’ bântuie România. Unii oameni au reacții bolnăvicioase. Sunt cei care stau la coadă la moaște, înconjură în genunchi mănăstirile și cred în icoane care ,,plâng’’. Cum se numește ceea ce fac ei? E simplu de aflat. Există psihiatri care pot explica ce li se întâmplă acestor ,, credincioși de elită’’. Singurul care pierde în acest război bocanian este Arsenie Boca.  Imaginea lui devine una caricaturală și este doar o problemă de timp până când cineva va asemăna imaginea lui cu a lui Rasputin și se vor născoci tot felul de legende ciudate. Dacă Patriarhia nu va interveni pentru a opri manifestările specifice Evului Mediu ale ,,credincioșilor’’ imaginea ,,sfântului’’ va deveni simbolul ridicolului absolut. Cam asta e tot. Aș vrea să comentez ultimul meci al echipei Lombard Papa dar este prea riscant. Cine știe ce mai înțeleg cei care citesc doar titlurile articolelor . . .  


Eduard Dorneanu
Mălini 19 mai   2015
Acest material este protejat de legea dreptului de autor. Sunt interzise preluarea parţială sau integrală şi difuzarea lui fără acordul autorului  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu