dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

joi, 6 august 2015

HRAMUL ,,MĂNĂSTIRII’’ PARTIZAN BELGRAD

Bănuiesc că mulți dintre dumneavoastră ați văzut cum înconjoară în genunchi unii dintre credincioși mănăstirile patriei. Acest ,,ritual’’ este practicat la zi de mare sărbătoare: hram, sfințire de pereți colorați sau adunare cu scop hedonisto-spiritual. Nu e nimic ilegal dar nici rațional în aceste mișcări de carne și sânge. Bun, treaba lor până la urmă. Cine vrea să se târască poate să o facă la nesfârșit. Trăim într-o țară liberă unde fiecare om are dreptul de a își bate joc de viața lui până vine Gisăs și îi închide definitiv robinetul de mămăligă al imaginației.
Aseară, m-am gândit să urmăresc și eu manifestările specifice hramului ,,Mănăstirii’’ Partizan Belgrad. Am deschis televizorul și m-am bucurat să văd cum echipa de fotbal a Stelei a știut să ducă peste hotare spiritul mioritic atât de drag credincioșilor în orice. După o primă repriză ciudățoasă, fotbaliștii Stelei au început târâișul în genunchi în fața unei asistențe masive formate din oameni care urlau mai ceva ca muribunzii în momentul când îl văd pe Sătănel în apropiere. Desigur, steliștii se pot mândri cu dârzenia lor nemaipomenită. Unul dintre cei care m-a emoționat pentru spiritul lui de sacrificiu a fost domnul fotbalist Papp. Acest fundaș legendar a fost pe măsura viziunii marelui antrenor Rădoi. Cei doi au onorat cu prezența lor distinsa adunare de la Belgrad. În rest ce să vă mai spun? Hramul a fost fain, vremea nici călduță, nici friguroasă, iar ,,bucatele’’ numeroase și alese.
Felicitări steliștilor și partizanilor. Fain hram ! Faine vremuri !

Eduard Dorneanu
Mălini- 6 august- 2015


Acest material este protejat de legea dreptului de autor. Sunt interzise preluarea parţială sau integrală şi difuzarea lui fără acordul autorului 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu