dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

miercuri, 25 ianuarie 2012

ARTROSIS----MOJE NIEBO

Artrosis

Tot mai des se poate găsi in cronicile de specialitate teoria ce susţine că muzica gothică are impact doar dacă este interpretată in limba engleză.Am fost şi voi adversar al acestei idei care de fapt are la bază un raţionament naiv:cei care asculta goth sunt în general vorbitori de limbă engleză iar engleza este cunoscută cât de cât de orice om civilizat de pe planetă.Cei care sunt partizani ai acestei idei uită de legendarele trupe germane,de cele scandinave,de cele spaniole sau de cele din America de Sud.Deasemeni sunt omise formaţiile de gothic din centrul şi estul Europei,formaţii care nu sunt cu nimic inferioare trupelor celebre din Statele Unite sau Anglia.
Pentru a argumenta cele afirmate de mine mai sus vă voi prezenta o formaţie remarcabilă din Polonia care interpretează majoritatea melodiilor in poloneză.,,Artrosis" este o trupă de primă mână având ca membri pe :Magdalena Stupkiewicz, Maciej Niedzelski şi Artur Tabor.Din 1996 şi până în prezent au înregistrat 18 albume din care cu voia dumneavoastra amintesc câteva:,,Siodma Pieczec"-1996, ,,Hidden Dimension"-1998, ,,In Nomine Noctis"-2001, ,,Melange"-2002 sau ,,Imago"-2011.
De pe ultimul album am ales melodia ,,Moje Niebo",o piesă sensibilă,o baladă gothică de o frumuseţe rară.Sper ca această melodie să fie un argument destul de puternic în susţinerea opiniei mele prezentate în introducere.

 ,,Widnokręgu linia
Zlewa się z mym niebem
Wczoraj nie wierzyłam
Dzięki Tobie wierzę w to,
że ta baśń będzie wiecznie trwała
Ty i ja, choć banalnie to brzmi
W górę i dół razem wznosić się i spadać...
Obiecałeś mi

Otul mnie swym ramieniem
Ponieś w noc cichą bez zbędnych słów
Przy mnie bądź mój aniele
Gdy ziemia ucieka spod stóp
Zatopiona w Twoich źrenicach
Niczego nie pragnę już
Gdy przekroczę granicę
Bądź przy mnie tu

Czas dla nas zatrzymał się
Przeszłość nie ważna już
Patrząc wieczności w twarz spokojną tak i milczącą
Wiem, nie żałuję
Wiem, co straciłam
Wiem, tylko jedno ma sens
Ty i ja w moim niebie"





Un comentariu:

  1. "o formaţie remarcabilă din Polonia care interpretează majoritatea melodiilor in poloneză.,,Artrosis" este o trupă de primă mână..."
    Am ascultat si m-am convins de afirmatiile tale ! (de parca mai era nevoie) MULTUMESC :)

    RăspundețiȘtergere