dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

vineri, 6 ianuarie 2012

BIȚU FALTICINEANU----LACRIMĂ DE IARNĂ

   Iarna este anotimpul marilor risipiri.Destine se frâng,lumini se sting,amintiri sunt închise în sipete de fum.Luptăm cu indiferența și dogmele absurde.Luptăm cu intoleranța și abuzurile unui sistem bonav.Luptăm având ca scut cuvântul.Iarna se furișează ca un hoț de suflete și la intervale scurte de timp întoarce clepsidra.Regizorul Bițu Falticineanu a încetat din viață . . .
   Activitatea lui Bițu Falticineanu a fost strâns legată de Teatrul de Revistă ``Constantin Tănase``.Aici a pus în scenă spectacole de excepție având ca protagoniști actori de legendă.E suficient să amintim de celebrele cupluri Nae Lazarescu / Vasile Muraru sau Stela Popescu / Alexandru Arșinel.La Teatrul de Revistă Bițu Falticineanu a realizat peste două sute de spectacole în jumătate de secol de activitate.Cu adevărat remarcabil...
   Cu voia dumneavoastră voi reaminti doar numele ultimelor spectacole,cele puse în scenă în anul 2011: ``Veselia nu-i în criză``,``Alo aici e Stroie!``(spectacol aniversar dedicat actorului Nicola Stroe ),``Aplauze,Aplauze``,``Revista Revistelor``,``Idolii femeilor``,``Arca lui Nae și Vasile``.
Iarna este anotimpul marilor risipiri.Datoria noastră este aceea de a ne păstra speranța și reperele.Bițu Falticineanu este un reper și va rămâne astfel și pentru generațiile ce vor veni.Speranța într-o lume mai bună unde meritele oamenilor de cultură să fie recunoscute cu adevărat rămâne și ea vie.
Până atunci..luptăm împotrivă anotimpurilor ostile.
Un gând pios pentru Bițu Falticineanu.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu