dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

sâmbătă, 23 februarie 2013

CREŞTINISMUL TABLOID

Suntem creştini. Ne batem cu pumnul în piept atunci când cineva ne pune la îndoială credinţa. Ridicăm mii de biserici în fiecare an. Numărul preoţilor întrece pe cel al medicilor. Religia se predă în şcoli iar clerul este plătit de la buget. Învăţăm pe de rost zeci de rugăciuni, postim , ne spovedim şi iar ne batem cu pumnul în cap, pardon, în piept. Suntem creştini. Dumnezeu ne sfinţeşte apa, casele , maşinile, amantele şi conturile de facebook. Dumnezeu ne învaţă să ne iubim aproapele, iar noi conştientizăm asta dar alegem să punem mai presus de toate nevoile strict personale. Suntem creştini. Sentimenetele noastre sunt amestecate. Nestatornicia, răutatea şi egoismul conturează omul de succes.
Una din reţetele care aduc bani în zilele acestea este următoarea: se aduce într-un platou de televiziune o domnişoară grasă, cu un grad de inteligenţă comparabil cu al unei femele sconcs. Lumea se adună ca la urs, iar vedete din showbiz îşi bat joc de sărăcia şi mintea lipsă a domnişoarei obeze. Sunt permise şi intervenţiile unor politicieni care îşi pot începe campania electorală folosind obrăznicia ca slogan senzaţional. Raitingul creşte. Reporterii de teren pătrund în casa domnişoarei grase. Raitingul devine uriaş. Lacrimile din ochii victimei nu impresionează. Sărăcia doare. Raitingul stabileşte un nou record.
Suntem creştini. Avem cale deschisă către rai. Îngerii fac recensământul credincioşilor la fiecare slujbă de duminică. Suntem credincioşi, fireşte. Dumnezeu ne sfinţeşte garderoba, diploma de bac, blogurile şi conturile de facebook. Creştinismul tabloid prinde în plasa lui prieteni ipocriţi şi umbre. Apocalipsa este deja legendă. Ne transformăm în oameni fără suflet. Zi de zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu