dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

miercuri, 20 februarie 2013

ROCADĂ ÎN BUNDESLIGA


Duminică 3 februarie
Am de ales între două meciuri care par foarte interesante. În campionatul Germaniei, Bayer Leverkusen primeşte vizita campioanei en-titre, Borussia Dortmund. Meciul pare a fi unul de mare luptă. Pe un alt canal de sport este televizat cam la aceeaşi oră, Anderecht Bruxelles-Standard Liege. Şi acest meci pare a fi unul interesant, mai ales că echipa din Liege are ca antrenor pe Mircea Rednic. Aleg totuşi meciul din Bundesliga.
Pentru prima dată în acest an pe BayArena toate biletele au fost vândute. Fanii lui Bayer nu sunt de obicei foarte vocali, dar la acest meci particaparea emoţională pare a fi maximă. În ciuda ploii mărunte gazonul se prezintă ireproşabil.
Primele nouă minute ale meciului au fost de-a dreptul explozive: Marco Reus înscrie cu un lob perfect, iar Blaszczykowsky transformă lovitura de pedeapsă acordată cât se poate de corect de arbitrul de centru, la atenţionarea unuia dintre tuşieri. Meciul nu este tensionat, fazele de poartă apar ca urmare a unor acţiuni de creaţie. Lejeritatea cu care Borussia atacă pe flancuri produce adeseori panică în compartimentul defensiv al echipei din Leverkusen. Bayer reuşeşte egalarea datorită unui joc în care imaginaţia mijlocaşilor centrali a fost determinantă. Reinartz înscrie de două ori şi cei din tribune speră chiar la o victorie. Borussia trece la contraatac, iar Lewandowski schimbă pentru ultima dată scorul pe tabelă :2-3. Borussia ratează şi un penalty, dar diferenţa de viteză şi mai ales lejeritatea cu care poate construi la mijlocul terenului dovedesc superioritatea echipei din Dortmund.
Cât de importantă poate fi această victorie pentru Borussia? La vârf, campionatul este aproape încheiat. Bayern Munchen se pare că va fi noua campioană a Germaniei. Cele trei puncte propulsează Borussia pe locul 2, la 12 puncte în spatele liderului. Echipele de pe primele trei locuri din Bundesliga merg direct în grupele Champions Leaque, asta înseamnă un câştig de minim 25 milioane de euro. După ce anul trecut, Borussia devenea campioană, acum această victorie nu poate fi decât una asupra moralului. Rocada în clasament făcută cu Leverkusen nu îi permite să spere la un miracol care să o poată ajuta în a lupta pentru titlu.
După un astfel de meci în care timpii morţi au lipsit cu desăvârşire nu mai am chef să urmăresc finalul partidei dintre Anderlecht şi Standard. În fotbal ca şi în iubire nu poţi alege să începi cu finalul.
Eduard Dorneanu
Mălini,5 februarie, 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu