dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

sâmbătă, 2 martie 2013

MIREASA CU PANTOFI DE HÂRTIE

Recent s-a măritat o fată de o frumuseţe rară. O cunosc cât de cât. Când ne întâlneam, ne zâmbeam, ne salutam ba chiar discutam despre chestii neinteresante. Pe fata asta au curtat-o bătrâni libidinoşi, bogătani gata să îşi vândă şi ultimile izmene pentru ea dar şi golănaşi cu şapca întoarsă care sunt în stare să îşi omoare mama pentru o doză de coca . Înainte de nuntă, lumea a scornit despre ea tot felul de povestiri, unele de-a dreptul idioate. Iată un top 5 al poveştilor retardate despre Beatrice: 1. A avortat spontan într-un club de lesbiene. 2. A fost folosită ca model de un pictor octogenar care a făcut infarct în timp ce o picta. 3. A intrat în programul de protecţie al martorilor deoarece unul dintre iubiţii ei a fost implicat în devalizarea unui club de fotbal bucureştean, iar ea l-a turnat poliţiei. 4. A jucat în filme pentru adulţi, unde a filmat scene fierbinţi împreună cu animale, canguri, câini şi ornitorinci. 5. A avut o scurtă aventură cu un cleric care, pentru a scăpa de ispită, a acceptat să fie castrat. Evident, toate aceste poveşti sunt rodul imaginaţiei bolnave a celor care şi-au dorit să se apropie de ea, dar nu au reuşit. Beatrice a trecut peste toate şi s-a măritat aşa cum se cuvine în zilele noastre: cu un arab burtos şi bătrân. Cei care o curtau au rămas cu poveştile şi fanteziile despre ea. Beatrice este acum cetăţean iordanian.
La 24 de ore de la meciul CFR Cluj cu Inter, observ că toată lumea critică echipa vişinie. În ciuda scorului înregistrat (Inter a câştigat cu 2-0), am văzut un meci de clasă în care, de multe ori, ai noştri i-au dominat pe italieni. Nu caut să înţeleg de ce majoritatea cronicilor sportive au fost ostile echipei din Cluj. Cei de la CFR sunt, în viziunea unora, prea unguri, prea portughezi, prea bogaţi sau prea şmecheri pentru fotbalul românesc. Eu nu cunosc nici un ungur în lotul echipei din Cluj şi chiar dacă ar exista nu m-ar deranja absolut deloc eventuala lui prezenţă atât timp cât nu îşi bate joc de simbolurile româneşti. Acest naţionalism de paradă nu ajută fotbalul, ci dimpotrivă. Prosperitatea clubului clujean atrage invidii. CFR a vândut în timpul pauzei competiţionale cinci jucători pe multe milioane de euro în timp ce cluburile din Bucureşti sufereau. Rapid a intrat în insolvenţă, Dinamo are datorii uriaşe iar Steaua are un patron proaspăt condamnat cu suspendare. CFR Cluj a învins în deplasare pe Manchester şi ieri a jucat admirabil contra celor de la Inter. Cine a văzut altfel decât mine meciul de ieri, poate avea o părere diferită pe care eu i-o voi respecta. Fotbalul românesc suferă din punct de vedere financiar. Singurele excepţii par a fi: CFR Cluj, Vaslui şi Astra. La Cluj este cineva care ştie să transfere jucători ieftini care pot fi apoi vânduţi cu multe milioane de euro. Portarul Clujului este în tratative cu Arsenal Londra. Maah, noul atacant adus de la Cittadella va fi vândut (părerea mea) cu mare câştig peste un an. De ce a fost învinsă CFR dacă a jucat bine şi are jucători de mare valoare? Echipa clujeană seamănă cu o mireasă foarte frumoasă încălţată cu pantofi de hârtie. Dacă acum un an CFR pierdea unele meciuri din cauza prestaţiilor lamentabile ale portarului Eduard Stăncioiu, acum fundaşii Sepsi şi Rada sunt cei care gafează în mod repetat. Nu pot înţelege cum asemenea jucători fac parte din primul 11. Greşelile lor privează o echipă care joacă un fotbal de mare calitate să acceadă mai departe în cupele europene.
Beatrice a plecat în Iordania de câteva luni. Foştii ei curtezani se laudă că au cunoscut-o în fel şi chip. În orice pub, cunoscătorii fotbalului românesc vor explica de ce nu facem încă performanţă în Europa. Ţara geme de cunoscători despre femei şi fenomene sportive. Nostradamii de cartier se înmulţesc cu fiecare zi. Femeile frumoase se mărită cu arabi şi pleacă fără să le pese de restul lumii. Pantofii de hârtie ai mireselor rămân ca trofee în vitrinele unor cluburi care trăiesc din amintiri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu