dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

miercuri, 26 februarie 2014

CU TĂRĂBOANȚA PE NEVEREST

Mă așteptam ca U.S.L. să se destrame anul acesta. Evenimentul nu m-a surprins, nu m- a bucurat dar nici nu m-a întristat. Încrederea mea în politicienii români este foarte mică și așa a fost mereu. Cu toate astea nu politicienii sunt vinovați pentru tot ceea ce se întâmplă pe scena politică. Singurii vinovați sunt cei care se prezintă la urne și votează fără să aibă habar cine sunt cei propuși în listele electorale de către partide. Votul universal a trimis în parlament nu doar politicieni rasați și școliți ci și personaje penibile, bolnave de grandomanie, agramați sau afaceriști cu relații importante. Îmi amintesc cum PNL a propus pentru comisia juridică un deputat fără studii juridice. Acesta a ajuns între timp într-un penitenciar. Asta spune multe despre felul în care cetățeanul român este respectat de către ,,aleșii neamului’’. Și totuși sunt nevoit să mă repet: nu politicienii sunt vinovați pentru haosul din politica românească. E timpul ca votul universal să nu mai fie folosit. De ce ? Pentru că votul celor cu un coeficient de inteligență redus nu poate fi egal cu votul oamenilor cu un coeficient de inteligență normal sau ridicat. Viitorul unei națiuni nu poate fi hotărât de hoardele de asistați social din satele patriei, de țigani sau de persoane care au citit o carte doar în visele etichetate drept coșmar. E adevărat că nu există un aparat care să testeze populația și să dea un verdict de genul : ,,apt pentru a vota’’ . Totuși a avea încredere în discernământul întregii populații este imposibil. Mulți dintre cei votați de popor sunt atât de pricepuți în ale politicii încât singura lor activitate din timpul mandatului este aceea de a aplauda. E ca și cum am dori să fim meditați pentru a învăța limba chineză de către paznicul cimitirului. Omul poate că ar dori să ne ajute, dar îi este imposibil deoarece nu are competențele necesare.

U.S.L. a fost o mixtură politică în care nimeni nu a crezut cu adevărat. Cu astfel de partide și astfel de politicieni putem ajunge într-un singur loc: pe Neverest. Pentru a ajunge acolo nu este nevoie de ajutor din partea U.E. Pe Neverest se poate ajunge într-un singur mod, destul de sisific de altfel: cu ajutorul unei tărăboanțe încărcate cu buletine de vot și ștampile. Probabil că prim ministrul va înlocui rapid pe miniștrii care au demisionat. Viața românilor nu se va schimba în bine. Tărăboanțele nu aduc fericire. Niciodată.

Eduard Dorneanu
Mălini-26 februarie 2014


Acest material este protejat de legea dreptului de autor. Sunt interzise preluarea parţială sau integrală şi difuzarea lui fără acordul autorului.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu