dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

marți, 18 noiembrie 2014

SĂ TRĂIȚI GHINION !

Politica este o cățea în călduri. În ultimile zile am văzut-o împerechindu-se în diferite locuri cu tot felul de ciudați . Gemetele lor ,,democratice’’ s-au auzit în grajdurile lui Augias, în sălile de conferință ale academiilor, în studiourile de televiziune, în locașurile de cult și în instituțiile publice. Agresivitatea activiștilor a fost și este maximă. Cei care nu țin isonul ,,noii deșteptări naționale’’ sunt ridiculizați și insultați . Speranța și adevărul se pot strecura cu greu printre Scylla și Caribda, cele două forțe inconstante ale politicii românești. Pare incredibil, dar dintr-o dată a fi apolitic este echivalent cu erezia. Cei de stânga te privesc ca pe un trădător. Armata baronilor are nevoie de sânge nou și creiere pe măsură. Cei de dreapta își închipuie că au învins nu știu ce mare adversar și privesc cu dispreț pe cei care nu văd în ei pe mântuitorii postmoderniști ai neamului . Se vorbește despre progres și despre moartea comunismului. Și totuși pe sticlă apar aceiași actori. Unii dintre ei au schimbat taberele. Alții se pregătesc să facă asta. Oamenii simpli s-au bucurat și au ales să îi sprijine încă o dată pe bogații patriei, așa că s-au prezentat la vot în număr mare. Politicienii, indiferent de culoarea politică sunt foarte mulțumiți. Presupun că între timp și-au rezervat bilete în locuri exotice pentru următoarele revelioane. Moara lor a început să macine făină nouă.
Politica este o cățea în călduri. Da, până la urmă fiecare trăiește după visele și inima lui. În spatele acestor politicieni se află întotdeauna un păpușar. Chiar nu îi auziți râsul inconfundabil ? Un râs care sună ca o înjurătură repetată la nesfârșit pe o corabie aflată în derivă . Dar salutul său către lume îl auziți?
Să trăiți ghinion !


Eduard Dorneanu
Mălini 18 noiembrie 2014
Acest material este protejat de legea dreptului de autor. Sunt interzise preluarea parţială sau integrală şi difuzarea lui fără acordul autorului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu