dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

duminică, 16 noiembrie 2014

ZIUA SLUGILOR FERICITE

16 Brumar, 2014. Lumea merge la vot. Actorii celebri de pe pliantele electorale și-au mutat clișeele în studiourile de televiziune. Ne îndeamnă să mergem la vot pentru a pune ștampila fie pe reprezentantul dreptei, fie pe cel al stângii. Dacă le iese mișcarea, vor avea numai de câștigat. Poate vor deveni invitați permanenți ai unor emisiuni cu raiting mare, poate vor primi funcții de conducere în teatre. Cei care îi ascultă cu respect și speranță nu vor primi nimic. Vor vota și atât. Oamenii bogați se vor îmbogăți și mai tare, iar cei săraci vor simți again și again arsura minciunilor politicienilor.
Zeci de jurnaliști ne explică la un mod aproape agresiv de ce trebuie să votăm. Ni se spune de ce au ieșit oamenii în stradă la revoluție. Evident, după mintea lor,  marea majoritate a martirilor au luptat ca astăzi să alegem un președinte.  De mâine, mulți dintre jurnaliști, vor fi respectați de cei care se află în spatele celui care va câștiga alegerile. Vor rămâne la fel de agresivi, cu un mesaj la fel imperativ. Oamenii săraci vor rămâne , tot fără serviciu. Cei plecați în străinătate nu vor reveni în sărăcia de acasă. Nu au de ce. Nu au la ce.
Clerul ar fi trebuit să fie neutru în această bătălie ciudată, dar interesele sunt enorme. Au apărut imagini în care domni bărboși, îmbrăcați colorat, explicau credincioșilor de ce și cum trebuie să voteze. Discursul lor este asemănător strămoșilor lor întru manipulare din secolul XVII. Credincioșii, pasionați de kissărit moaște și mânuțe dolofane de aleși ai Domnului, se vor duce la urnă. Votul lor contează. Oamenii bogați ai patriei vor mulțumi clerului. Probabil că se vor înmulți și donațiile, iar numărul locașurilor de cult va crește. Ăsta este un semn foarte bun: oamenii vor avea mai multe locuri unde să poată sta în genunchi.
Urmăriți cu atenție, imediat după rezultatul exit- polului, fețele jurnaliștilor, actorilor propagandiști și politicienilor. Dacă puteți, înregistrați video felul în care ei se manifestă. După câteva luni, când o să vedeți că nimic nu se schimbă în bine în viața dumneavoastră urmăriți înregistrarea video. Priviți-le fețele! Priviți-le bucuria bolnăvicioasă și ascultați-le cuvintele mincinoase. Votul universal are un singur scop: legitimează și sporește averea oamenilor bogați. Noi, ceilalți, trebuie să învățăm să supraviețuim. Printre actori celebri care fac propagandă politică, clerici bărboși care trec dintr-o tabără în alta ca în jocul ,,țară, țară, vrem ostași’’, politicieni șmecheri și jurnaliști-activiști. Nimănui nu îi pasă de patria mamă și de neamul românesc. Nimănui.



Eduard Dorneanu
Mălini 16 noiembrie 2014
Acest material este protejat de legea dreptului de autor. Sunt interzise preluarea parţială sau integrală şi difuzarea lui fără acordul autorului


Un comentariu:

  1. Stu ca nu vei posta acest coment ,dar eu nu merg la vot si cred ca bine fac si nici copii mei nu se duc . Hotii , mafiotii si toti cei care s-au inbogatit dupa Revolutie , binenteles nu din munca cinstita ei sa voteze . Eu si copii mei suntem prea obositi psihic si fizic ca sa ne pierdem vremea pentru a Vota nemernici care au adus tara la sapa de lemn .

    RăspundețiȘtergere