dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

ȚARĂ BLAJINĂ ACCEPT POPOR VIRUSAT

Deschid televizorul pe un canal de știri. Nu mă interesează cum trădează politicienii, nici dacă a mai făcut  minuni un mort celebru și neapărat creștin. Totuși ascult știrile în timp ce mănânc un măr cam necopt. Aflu că va ninge puternic, iar temperatura va scădea. Urmează știrile sportive, mondene, etc. Spre sfârșit, crainica anunță că undeva , într-un sat al patriei noastre, un șofer a accidentat mortal o fată în vârsta de 15 ani. Copila luase de la primărie ajutorul social ( 210 lei) al bunicului ei. Unul dintre sătenii care s-au strâns în jurul fetei a furat banii.
România anului 2014 arată ca o femeie îmbrăcată în haină scumpă de blană și încălțată cu teniși. Fără lenjerie intimă, fără fustă sau pantaloni, fără cineva care să o apere. Fără speranță, fără bucurii.
Știrile continuă. Urmează imagini cu oameni care au stat la coadă, la mormântul unui mare duhovnic. Toți sunt convinși că un asemenea pelerinaj le va schimba viața în bine. Nu îmi plac fețele lor, nici clișeele religioase rostite în fața camerei. Coada la moaște crește în fiecare an. Habotnicii sunt tot mai mulți, tot mai agresivi. Deși ar fi în stare să stea în genunchi în fața moaștelor în ploaie, pe zăpadă sau în plină grindină, aceleași personaje au adus în fruntea țării un om care nu își face cruce și nu crede în ,, tainele’’ bisericii ortodoxe. De fapt, eu cred că domnii pelerini creștino-futuriști și-au luat o mare țeapă. Au crezut că votează un fel de catolic, sau oricum pe cineva care face dintr-o confesiune unde oamenii își fac cruce, nicidecum pe cineva ca noul președinte ales. Dacă reprezentantul stângii ar fi întrebat la prima emisiune în care a fost față în față cu oponentul său: ,,Domnule îți faci cruce? Crezi în Sfânta Cruce ?’’ –iar răspunsul ar fi fost -,,Nu !’’ . Ehei, stânga a fost la o întrebare de a câștiga postul de președinte. Sunt apolitic, așa că îmi pot permite să fiu sincer. Nu cred că stânga a pierdut. Nu îmi pot închipui că în țara unde oamenii se târăsc prin biserici și pe la moaște, stânga poate să piardă la modul acesta. Când spun că nu cred că stânga a pierdut alegerile, nu afirm că dreapta a avut voturi mai puține ci repet : ,, nu cred că stânga a pierdut’’.
La televizor urmează reclame comerciale. Stupide, grețoase, create parcă pentru a fi vizionate de persoane cu un coeficient de inteligență extrem de scăzut. Anunțurile din ziare sunt mult mai bine elaborate. Mi-ar plăcea ca aceste anunțuri să aibă și o fărâmă de adevăr în ele. Cum ar suna : țară blajină accept popor virusat ? Ar fi fain, nu-i așa ? Da, inexplicabil de fain.




Eduard Dorneanu
Mălini 29 noiembrie 2014
Acest material este protejat de legea dreptului de autor. Sunt interzise preluarea parţială sau integrală şi difuzarea lui fără acordul autorului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu