dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

joi, 29 mai 2014

MÂNDRU CĂ SUNT APOLITIC



Cum e să fii apolitic în România anului 2014 ? Foarte greu, prieteni. Foarte greu. Socialiștii te consideră chiabur monarhist, ucigaș de brontozauri sau corporatist vorbitor de esperanto și eschimosă. Liberalii în schimb dau vina pe apolitici pentru că regele nu poate câștiga concursul de 100.ooo kilometri castele revendicate și pentru că fiecare nouă alianță seamănă cu episoadele filmului M.A.S.H. în care orice frază trebuie citită de două ori și înțeleasă greșit de fiecare dată. Oricum nu îmi pasă de ei. Eu sunt apolitic. Îmi place literatura, ador femeile inteligente și promit o mamă de bătaie deșteptului care mi-a otrăvit motanul.
O să întrebați cum am reușit să aflu ce gândesc unii dintre cei angrenați politic . Da, bună întrebare. Voi fi nevoit să vă povestesc o întâmplare amuzantă. Prin iarnă mi-am făcut un site pe wordpres. I-am pus numele ,,Mândru că sunt român’’ În acea perioadă nici dracu’ nu se gândea că socialiștii vor avea o astfel de lozincă la alegerile europarlamentare. Am postat imagini sau video despre eroi români, personalități istorice sau din cultura românească. Am mai postat și ceva despre ortodoxie. O vreme nu am mai intrat pe site, dar acum o zi m-am gândit să postez ,,Imnul eroilor’’. Am intrat în panoul de administrație al site-ului și minuneee: 5227 de comentarii așteptau aprobarea mea pentru a putea fi vizibile publicului. Practic, fiecare postare avea sute sau mii de comentarii. M-am apucat să le citesc. Vă reamintesc că pe site nu am postări care să fie asimilate cu mesajele politice. Jumătate dintre cei care au comentat mă lăudau pentru că sunt antimonarhist, antibăsist, antipenelist și anti naiba mai știe ce. Cealaltă jumătate a mesajelor mă înjurau pentru că aș fi pesedist, comunist, reumatonihilist și papaverinodaltonist. Nu am avut puterea să citesc toate comentariile dar m-am lămurit că într-o țară ca a noastră cel mai greu este nu să fii de dreapta sau de stânga ci să fii apolitic.
Voi posta mai jos linkul site-ului meu de pe wordpress. După această confruntare asemănătoare cu asasinarea smecherului Novarra  la hanul ,,Scroafa care toarce’’ nu pot să nu îmi exprim sincera ,,admirație’’ față de propagandiștii de orice fel care au devenit un fel de vânători de capete apolitice. Îmi și închipui cum la sfârșit de zi aceștia dau raportul șefilor : ,,am înjurat 100 de apolitici, i-am scuipat, i-am porcăit, i-am amenințat cu excomunicarea și tăierea organelor genitale. Trăiască preșșidintele sau regele ( în funcție de fiecare partid în parte).
Nu mă interesează cum e să fii liberal, socialist, pedeleodemocrat sau mereurenian. Eu sunt altfel. Mândru că sunt apolitic. Al naibii de mândru.



Eduard Dorneanu
Mălini 29 mai 2014

Acest material este protejat de legea dreptului de autor. Sunt interzise preluarea parţială sau integrală şi difuzarea lui fără acordul autorului. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu