dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

miercuri, 28 mai 2014

RITUALUL DE INIȚIERE AL REPTILIENILOR BOSCHETARI

Îmi plac eroii simpli. Țăranul care ține în mână un spic de grâu. Da, unul dintre răsculații de la 1907. Cel care seamănă cu Nicolae Labiș.Îi respect și sunt mândru că pe acest pământ au trăit Horea, Cloșca, Crișan, Gheorghe Doja sau Ecaterina Teodoroiu. În fiecare localitate există un monument ridicat în cinstea celor care au căzut pentru patrie. Bun, astea fiind scrise pot afirma fără să par infatuat că știu ce este un erou. Sunt sigur că în cartea de istorie sunt lăudate și personaje care au încercat să se sinucidă cu pistoalele de apă din dotare sau capete încoronate care s-au ascuns sub paturile regale de fiecare dată când țara trebuia apărată . De ce spun asta ? Pentru că în zilele fierbinți ale primăverii anului 2014 au apărut de nicăieri câteva personaje muciferiene care se chinuie să ne convingă de ,,marile sacrificii’’ făcute de ei pentru democrație, progres și alte idealuri despre care se poate discuta la un pahar de vodcă și o țigară de contrabandă.
Cum putem afla cine sunt aceste creaturi hasekiene? Este foarte greu dar dacă suntem atenți la un anumit ritual al reptilienilor boschetari, totul devine cât se poate de limpede. Sursele mele ( aricii care locuiesc sub cerdac și pisica Pufoasa ) mi-au explicat regulile de inițiere ale unui reptilian boschetar. Evident este foarte greu. Pentru a ajunge cineva reptilian boschetar, trebuie neapărat să dovedească animalelor de astenie, parașutelor de pe șoseaua de tinctură și europaharlamentarilor români că e gata să se sacrifice oriunde, oricum. Ritualul de inițiere este foarte aspru: viitorii reptilieni sunt nevoiți să devină fie scriitori ,,geniali’’ și să scuipe literatura română, fie politicieni și să scuipe 22 milioane de locuitori, fie idioți și să scuipe orice personaj public aflat la mai puțin de 48 de centimentri de ei. Aspiranții pot fi recunoscuți după câteva ,,calități’’ greu de ascuns : agramatismul, discursul grobian și lașitatea.
După ce distinsele personulități trec de ritualul de inițiere, nimic nu îi mai poate împiedica să se mute în studiourile de televiziune, în paginile revistelor de specialitate și în locurile călduțe de unde pot râde în liniște de toți oamenii cinstiți ai țării.
Mie nu îmi plac reptilienii boschetari. Nici personajele muciferiene. Îmi plac eroii simpli. Țăranul de la 1907. Ăla care semăna cu Nicolae Labiș. Chiar el.
Eduard Dorneanu
Mălini 28 mai 2014
Acest material este protejat de legea dreptului de autor. Sunt interzise preluarea parţială sau integrală şi difuzarea lui fără acordul autorului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu