dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

duminică, 29 iunie 2014

CU MÂNIE ȘI DISPREȚ



Zilele astea mi s-a părut că văd cavaleria moldoveană condusă de pârcălabul Ieremia. Nu am putut să identific toți călăreții, dar sunt sigur că numărul lor nu era mai mic de 588. ,,Eroii’’ de la Iezerul Cahul rătăcesc prin timp la fel ca toate spiritele care nu își găsesc odihna. Ultima dată au fost văzuți în luna mai a anului 1997. Cireșele erau coapte, fetele așteptau să fie iubite, iar România semna un Tratat bilateral cu Ucraina.
Care este legătura dintre lupta de la Iezerul Cahul și Tratatul cu Ucraina? Aș putea răspunde, dar prefer să privesc siluetele de fum ale ostașilor, sulițele având în vârf cușmele ca semn de pace și mâinile ridicate ale celor care ar fi în stare să distrugă România pentru bani și putere.
După lupta de la Iezerul Cahul, un domnitor s-a predat și a fost ucis în chinuri cum nu s-au mai văzut până atunci. România este torturată zilnic. Fiii ei se bucură de imaginile de la campionatul mondial, de victoriile inutile ale unei jucătoare de tenis și de scandalurile zilnice difuzate de televiziunile de știri. Țara este mutilată și batjocorită. Satele se pustiesc. Tinerii pleacă oriunde în lume pentru a câștiga o bucată de pâine. Doar cavaleria condusă de pârcălabul Ieremia trece dintr-o localitate în alta, dintr-un timp aproape uitat în veșnicie. În urma lor se ridică praf, iar fântânile cu apă vie seacă .Icoanele se tulbură ca și când Dumnezeu ne-ar arăta obrazul. Cu mânie și dispreț.

Eduard Dorneanu
Mălini 29 iunie 2014
Acest material este protejat de legea dreptului de autor. Sunt interzise preluarea parţială sau integrală şi difuzarea lui fără acordul autorului.

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu