dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

joi, 12 iunie 2014

MIREASA LUI PINOCHIO

Nu îmi plac nunțile. Mi se pare tare ciudat să particip la un eveniment unde oamenii se bucură la comandă. Nuntașii coboară din mașini, îmbrăcați în haine faine care costă o groază de bani. Majoritatea sunt blazați, nicidecum happy. După ce începe distracția, nuntașii ies la dans, chiuie, își mișcă șoldurile, slănina și tristețea prin local. Nimănui nu îi pasă de ridicolul situației, nici de faptul că toată această ,,bucurie ‚’’ este și filmată pentru a fi savurată la un pahar de bere și un râgâit în fotoliul din fața teve-ului . De ceva timp, la orice nuntă este prezentat un număr comic: dansul mirilor. Oameni care nu au dansat pe un ring în viața vieții lor, grăsuni cu burticile aruncate peste curea sau doamne Piggy-șoare se chinuie să pară fericiți pentru că se mișcă ridicol în fața privirilor lacome ale mesenilor. Evident, mirii au mers la cursuri de dans. Acest nou moft e nimic pe lângă mofturile care vor apărea în anii care vin. Iată câteva sugestii: nașa mică să dea darul în poziția sfoară și cu o lingură de lemn în gură, soacra mare să interpreteze o arie wagneriană acompaniată de un acordionist chel sau imediat după ce se halește tortul miresei întreaga asistență să ,,se apuce’’ de Harlem Shake preț de câteva minute.
Pinochio a avut și are parte de cel mai interesant dans al mirilor. Din surse absolut nesigure am aflat că Pinochio a primit dezlegare la căsătorie cu o singură condiție: la fiecare patru ani va trebui să ,,presteze’’ dansul mirilor pe stadioane, în fața a zeci de mii de spectatori și a milioane de telespectatori. În urma acestui dans, unii, foarte puțini la număr, vor câștiga o groază de bani, iar ceilalți vor pierde timpul, aproape o lună de zile.  Astăzi, 12 iunie 2014, Pinochio începe acest dans, tocmai în Brazilia. Campionatul mondial de pierdere a timpului are nevoie de o audiență cât mai mare. Nu vor lipsi berea, semințele , înjurăturile și banii aruncați pe tot felul de mofturi. Nunțile au fost întotdeauna un loc de unde te întorci mai sărac. Mireasa lui Pinochio are nevoie de timpul și banii tuturor. Mereu.

Eduard Dorneanu
Mălini 12 iunie 2014

Acest material este protejat de legea dreptului de autor. Sunt interzise preluarea parţială sau integrală şi difuzarea lui fără acordul autorului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu