dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

luni, 14 iulie 2014

CUPA MONDIALĂ A EFEMERIDELOR

Am fost aproape sigur că imaginile cu oamenii care se îmbulzesc în jurul moaștelor sunt cele mai penibile cadre filmate din toate timpurile. Oamenii cu ochii holbați, gata să jure că sfânta/sfântul din raclă îi poate ajuta mi s-au părut mai mult decât ciudați. Putem vorbi despre alienare, primitivism sau coeficient de inteligență scăzut.
Zilele astea am văzut pe mai multe posturi de televiziune imagini cu oameni care plângeau. De ce plângeau? Pierduse la fotbal echipa lor națională. Imaginea cu doamne boite pe față , copii mucoși și bărbați care boceau deoarece unsprezece milionari în dolari au pierdut un meci de fotbal m-a lăsat mut de uimire. Cum, Doamne iartă-mă, să bocești ca un schizofrenic pentru că nu au reușit unii sau alții să marcheze cu un gol mai mult ca adversarii lor? Dacă societatea modernă promovează imaginea misticului care stă în genunchi în fața moaștelor sau pe a microbistului cu privirea tâmpă care bocește în tribună, atunci viitorul omenirii nu poate fi unul  dătător de speranță. Cui îi folosește și ce însemnătate are dacă Germania este campioana lumii? Și dacă ar fi fost Argentina ce se schimba în bine?Dintre toate imaginile transmise de la  cupa mondială, ediția 2014, va rămâne o singură amintire: victoria cu 7-1 a Germaniei împotriva Braziliei. În rest, aproape nimic.

Eduard Dorneanu
Mălini 14 iulie 2014
Acest material este protejat de legea dreptului de autor. Sunt interzise preluarea parţială sau integrală şi difuzarea lui fără acordul autorului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu