dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

luni, 21 mai 2012

CEFERIADA

sigla-cfr-cluj1
 Una dintre cele mai simpatice epopei ale zilelor noastre este ,,Ceferiada''. Mai mulţi flăcăi de prin toate colţurile lumii au plecat în căutarea unui trofeu de campioană. Conducătorul lor era un român din Cluj Napoca , Arpad pe numele lui. Drumul a fost lung şi presărat cu primejdii ieşite din comun. Armata roş-albastră şi câinii roşii au încercat în zadar să le oprească drumul. Marţienii din Ploieşti, plăieşii de sub Pietricica sau studenţii din Regie au fost şi ei învinşi de organizarea ireproşabilă a celor de la CFR. 38  de etape a avut călătoria lor dar chiar din etapa 37 au fost declaraţi campioni. Comisiile sportive , arbitrii şi liniile de tuşă s-au declarat învinşi de genialitatea unor jucători de care nu a auzit mai nimeni. ,,Iliada'' sau ,,Odiseea'' sunt plictisitoare în comparaţie cu minunatele aventuri ale lui Cadu, Sogou, Muresan sau Beto. Ultimul meci a hotărât campioana după o luptă cruntă. Conduşi cu 2-o, ceferiştii au fost ajutaţi de zeiţa Bianca ( nu o căutaţi prin mitologii, e zeiţă doar la ea acasă) care l-a chemat de urgenţă pe gladiatorul Cristea. Acesta a fost nevoit să lovească un adversar şi a plecat eliminat de pe teren. Egalarea a survenit imediat dar în minutul 89 super arbitrul de centru adus ,,din cel mai puternic campionat de fotbal al lumii''(Croaţia) a acordat penalty deşi nu cred că era cazul. Lovitura de la 11 metri a fost executată de căpitanul Cadu. Oricine ştie cum execută Cadu: cu şpiţul pe mijloc sau un pic lateral stânga. Bornescu a plecat în dreapta şi 20 de milioane de euro vor poposi în visteria CFR-lui după ce vor participa în grupele Champions League. 
 Şi pentru că Oţelul a reuşit să aducă 0 (zero) puncte din meciurile Champions Leque mă aştept ca noua campioană să facă tot ce e posibil omeneşte să egaleze acest record al echipei moldovene. 
 Uneori mă întreb de ce iubim fotbalul. Poate pentru că doar acest sport ne serveşte etapă de etapă cele mai ridicole scenarii iar noi deşi recunoaştem marionetele şi pe păpuşari ne încrâncenăm în a aştepta o curăţenie generală în ograda LPF. Până când acest lucru va fi posibil vizionăm ,,Ceferiada'' şi alte epopei în care eroii sunt la fel de mediocri ca şi rezultatele internaţionale ale echipelor din care fac parte. . .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu