dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

marți, 2 septembrie 2014

AFACERI PINOCHIENE

Care afaceri sunt cu adevărat sigure? Cele cu petrol? Poate cu metale prețioase? Aiurea, copilării. Singurele afaceri care aduc un profit substanțial sunt cele făcute direct cu Dumnezeu. Poate că pare exagerat ce am scris , dar săptămâna trecută am fost martorul unui asemenea demers. Nu mi-am închipuit că în ceruri există o echipă managerială ori că Domnul este înconjurat de tot felul de specialiști, dar se pare că m-am înșelat. Hai să privim această afacere în toată splendoarea ei :
-Pasul 1- un distins domn aflat în detenție vrea să ajute un copil cu grave probleme de sănătate. Bravo lui ! Tot respectul !
-Pasul 2- Copilul și părințiii săi sunt chemați la palatul domnului aflat în detenție. Li se oferă o sumă importantă de bani. Bravo ! La fel, tot respectul !
Pasul 3-Se televizează acest demers. Putem urmări bucuria părinților, mucii copilului, luxul palatului, etc.
Pasul 4-Echipa de fotbal a distinsului domn aflat în detenție joacă în deplasare. Miza este una uriașă: calificarea în grupele Ligii Campionilor. Calificarea ar fi adus un bonus de minim 20  milioane euro. Echipa distinsului domn aflat în detenție pierde calificarea după loviturile de pedeapsă.
-Pasul 4-La terasele marilor orașe se bea bere în draci.
Concluzia este următoarea: când ajuți pe cineva este bine să nu te lauzi . Chiar și în Biblie scrie că ,,nu trebuie să știe dreapta ce face stânga’’. Sau invers, nu mai știu. Chestia asta este valabilă și în politică, dar și atunci când faci milostenii. Astfel se face diferența dintre Pinochio și un creștin veritabil. Cam asta e. Oricum nu uitați: cele mai bune afaceri sunt cele făcute direct cu Dumnezeu. Atenție mare la ,,termeni și condiții’’. Dumnezeu nu uită, nu poate fi păcălit și nici nu are nevoie de publicitate.


Eduard Dorneanu
Mălini 2 septembrie 2014
Acest material este protejat de legea dreptului de autor. Sunt interzise preluarea parţială sau integrală şi difuzarea lui fără acordul autorului

Un comentariu:

  1. poate Shakespeara a spus-o, poate altul de pe insula:
    "fa bine cat de mult poti si vorbeste despre asta cat de putin poti!"

    gand la gand cu bucurie!

    suntem deja 3 :)

    RăspundețiȘtergere