dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

duminică, 7 septembrie 2014

ARSUF

Ați observat că despre anumite evenimente istorice nu se vorbește mai nimic? Sunt sigur că ați observat. Dacă despre blindate, Stalingrad, adăpostul lui Dolfi și faraoni putem afla tot ce dorim, victoriile templierilor sunt rareori pomenite. Informațiile care circulă pe internet sunt și mai ciudate. Ele deformează adevărul și banalizează valoarea idealurilor templiere. Pe sute de site-uri se pot găsi articole denigratoare despre ,,sărmanii soldați ai lui Christos’’. Nu voi diseca teoriile lor absurde.  Acest scurt editorial are un singur scop: acela de a reaminti cititorilor mei că la 7 septembrie 1191, în bătălia de la Arsuf, armata cruciată condusă de Richard  a învins oastea musulmană a lui Saladin. 700 frați cruciați au plecat dincolo de albastru. Oricât ar încerca unii și alții să acrediteze ideea că victoria de la Arsuf a fost una minoră, adevărul este cu tot altul. După această măreață victorie, drumurile către Ierasulim au devenit mai sigure. Creștinii au putut pleca din nou în pelerinaj către Ierusalim. Mereu m-am întrebat cum oare creștinii de atunci erau gata să se sacrifice pentru a ajunge măcar pentru o clipă în Orașul Sfânt, iar astăzi unii oameni sunt gata să plece în vacanță peste tot în lumea asta dar niciodată la Ierusalim deși se laudă că ar fi creștini sută la sută. Există explicații, dar mi-e lehamite să le expun.
Da, unele evenimente istorice sunt aruncate în uitare, deformate sau ascunse în totalitate. Și totuși, idealurile rămân. Idealurile templiere, umane, creștine. Azi, 7 septembrie 2014, sunt unul dintre cei care rostesc cu mâna dreaptă pe inimă : Arsuf. Undeva, într-un alt colț de lume, altcineva îmi răspunde :Arsuf.
Idealurile templiere nu se pierd. Nu se uită. În veci !


Eduard Dorneanu
Mălini 7 septembrie 2014
Acest material este protejat de legea dreptului de autor. Sunt interzise preluarea parţială sau integrală şi difuzarea lui fără acordul autorului

2 comentarii:

  1. Ganduri frumoase pentru acesti cavaleri .Sunt sigura ca de acolo de sus ei trimit picaturi de lumina si iubire .

    RăspundețiȘtergere