dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

miercuri, 10 septembrie 2014

DESDEMONELE PROMISARULUI MOLDOVAN

Ieri, 9 septembrie 2014 a fost o zi foarte faină. M-am certat pe facebook cu o duzină de doamne badante cărora li s-a părut că nu le respect nobila lor meserie și că râd prea mult de unele comentarii absolut imbecile . Tot ieri a fost și ziua mondială a frumuseții. Bine, frumusețea nu prea contează dacă nu se lasă cu grătare, coadă la moaște sau măcar cu o panaramă televizată. Ce a mai fost ieri? Doamne, era cât pe ce să uit ! Echipa desdemonelor sub douăzeci și unu de ani a promisarului Moldovan a jucat în deplasare, în Germania. Sigur, meciul nu putea fi unul ușor. Nemții s-au uitat chiorâș la desdemonele promisarului și  le-au dat 8 goluri în nouăzeci de minute. Desdemonele nu s-au supărat. Sunt sigur că domnul antrenor va reuși să le facă rost de o primă babană pentru această prestație demnă de cascadorii plânsului. A, nu v-am spus ce este un promisar. Un promisar este un distins domn care apare la conferințele de presă și vorbește atât de frumos încât cucii din ceasuri fac infarct, iar balenele cenușii migrează în hiperspațiu. Din celebrele sale ,,mesaje’’ către oamenii care se holbează la emisiunile de sport nu pot să nu menționez: ,,trebuie să fim uniți și să încurajăm echipa’’, ,,vom face tot ce este posibil ca să scoatem un rezultat mare’’, ,, avem speranțe că nu ne vom face de rușine’’.  După rezultatul ,,mare’’  de aseară, onorabilul domn antrenor nu și-a dat demisia . Iată concluzia la care a ajuns: ,,aș fi vrut să fi fost un vis’’.
Da, 9 septembrie a fost o zi faină. Stau și mă gândesc ce s-ar fi întâmplat cu o echipă națională de tineret în anii  80 dacă ar fi încasat 8 goluri. Oare inegalabilul antrenor al desdemonelor ar mai fi avut tupeul să dea declarații la tv? Bine, o să spuneți că sunt răutăcios. Că nu înțeleg ce greu e să fii în ziua de azi desdemonă leșinată sau badantă agramată. Așa o fi . Atunci să încurajăm la nesfârșit prezența pe banca tehnică a echipelor de tineret a unor promisari politicoși . Oamenii vor avea un salariu bun, c.v.-ul lor va arăta mai bine și vor putea apoi pleca să antreneze  o echipă de club la dracu în praznic prin țările arabe. Concluzia este următoarea: sunt numiți antrenori ai echipelor de tineret persoane care nu au dovedit nicăieri că s-ar pricepe la această meserie. După opt goluri încasate, legendarul antrenor al naționalei desdemonelor ar trebui ori să își dea demisia  ori să fie promovat de către federație ca antrenor la echipa națională de seniori. Vă dați seama ce bine ar pregăti naționala mare și ce rezultate nemaipomenite ar obține.
Și ziua de astăzi pare a fi una faină. Mă apuc să scot barabule. Vesel și fără de griji.


Eduard Dorneanu
Mălini 10 septembrie 2014
Acest material este protejat de legea dreptului de autor. Sunt interzise preluarea parţială sau integrală şi difuzarea lui fără acordul autorului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu