dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

marți, 16 septembrie 2014

CAVALERII BEZNEI ROTUNDE

Cavalerii beznei rotunde aparțin unei caste respectabile specializată în management religioso-mistico-hedonist. Aceste respectabile persoane pot afla cu exactitate unde ajung sufletele celor morți. Tot ei pot binecuvânta, dezlega,lega și sfinți pe oricine și pe orice de la căsoaiele țigănești la cloștele ofticate. Binefacerile aduse de acești profeți care comunică every day cu Doamne Doamne sunt nenumărate și atât de evidente încât doar eu nu înțeleg valoarea spirituală a sacrelor demersuri bezniene. Se sfințesc mașini, căruțe, proteze dentare, crampoanele ghetelor de fotbal sau sms-urile. Uneori când primim un mesaj de la o persoană necunoscută trebuie să  fim foarte atenți ce răspundem. Dacă mesajul respectiv este sfințit, binecuvântat și eventual personalizat de sfântul Buru-Buru prin intermediul domnilor ăstora, slujitori ai beznei? Cum îi recunoaștem pe acești bezniferieni? O, nu e greu. Sunt persoane foarte sărace: poartă de obicei kile de aur pe ei și conduc mașini bengoase, că de, vorba aia : ,,bezna din capu’ credinciosului cu cheltuială din banii lor se ține’’.
Bun, v-ați prins: m-a enervat ceva în mod deosebit. Ei bine, ieri am văzut la televizor cum unul dintre cavalerii beznei rotunde binecuvânta și sfințea ghiozdane. În 2014. În România. Nu am cum să comentez asemenea ,,binefacere’’. Cavalerii beznei rotunde vor fi întotdeauna adorați de credincioși. Le respect decizia dar recunosc că asemenea absurdități sunt greu de găsit într-o țară normală, oriunde pe planeta asta. Bănuiesc că legendarii cavaleri ai beznei rotunde vor trece la binecuvântarea și sfințirea haleului pentru animale, apoi la sfințirea site-urilor de socializare. Abia aștept să vină unul din ăștia și să îmi sfințească profilul de facebook. Și site-ul pe care postez muzică gothică. Doamne Feri’ ! În ce lume trăim !

Eduard Dorneanu
Mălini 14 septembrie 2014
Acest material este protejat de legea dreptului de autor. Sunt interzise preluarea parţială sau integrală şi difuzarea lui fără acordul autorului


Un comentariu: