dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

sâmbătă, 22 octombrie 2011

DRACONIAN-----VIBRATIA MUZICII GOTHICE

Muzica gothică aduce vibraţia într-un fel cu totul deosebit. Sunetele conturează durerea şi iubirea în aceeaşi măsură lăsând pe cei ce ascultă să evadeze dincolo de aşteptare. Aici, în lumea trupelor de doom metal gothic, nu există formaţii modeste: o formaţie cântă gothic adevărat sau e doar jalnică. Aşa e în lumea lor. Nu există cale de mijloc.
Draconian e una din acele trupe simbol ce cutreieră zilnic inimile celor îndrăgostiţi de muzica de acest gen. Imaginaţi-vă că undeva în nord, cineva vibrează la unison cu altcineva din Uruguay sau că piesele lor sunt ascultate în Noua Zeelandă la fel de intens ca în zona rusă. Draconian a devenit un fenomen, prin cultivarea versului de calitate ce stă la baza unei orchestraţii iesite din comun. Armonia a luat locul versurilor cântate în frecvenţa joasă, împletirea vocilor feminine şi masculine conturând un gothic de o calitate uriaşă. Membrii fondatori sunt Johan Ericson, Andy Hidenas şi Jesper Stolpe. La început, trupa a fost creată pentru un sound de death metal melodios având şi influenţe de dark. Apoi a urmat ca punct de referinţă în activitatea lor muzicală "The Closed Eye of paradise". Lupta dintre bine si rău devine tema de referinţă iar piesele lor tulburătoare devin cunoscute peste tot în lume.
Componenţa Draconian este următoarea: Lisa Johansson-voce, Anders Jacobsson-voce, Johan Ericson-chitară, Daniel Arvidsson-chitară, Andreas Carlsson-clape, Fredrik Johansson-bas, Jerry Torstensson-tobe.
În acest moment trupa suedeză este deja o legendă vie.

2 comentarii: