dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

luni, 18 august 2014

O ZI FĂRĂ TRISTEȚE- MĂLINI 18 AUGUST-2014

E din nou cald. Pe șosea trec faetoane încărcate cu fân, tractoare care au remorcile pline cu pietriș spălat  și oameni grăbiți. Astăzi voi sta la umbra lui Oblyo, mărul pădureț, și voi smulge de pe curpeni păstăile de fasole. Nu e o muncă grea, iar în livadă fiecare clipă petrecută alături de frații pomi și ogor este o încântare.
Scot apă rece de la fântâna cu roată de lemn. Îmi torn  pe față. Pe tricoul albastru înfloresc flori pe care razele soarelui le va topi curând. Beau din apa proaspătă și îmi amintesc cum spunea tatăl meu cu mulți, foarte mulți ani în urmă : ,, O cană cu apă rece de la fântâna ta te unge la inimă. Nu ai nevoie de aur, de bani, de nimic din ce au cei care aleargă toată viața după bogății’’. Tata avea dreptate. Zâmbesc. Și el zâmbește. Dincolo de albastru. Alături de îngeri, sub protecția și dragostea Marelui Camarad.

O zi fără tristețe să aveți !


Eduard Dorneanu
Mălini 18 august 2014
Acest material este protejat de legea dreptului de autor. Sunt interzise preluarea parţială sau integrală şi difuzarea lui fără acordul autorului .  

2 comentarii:

  1. Sa iti fie viata precum apa din fantana de langa casa :: proaspata, vioaie, aducatoare de bucurii pentru sufletul tau si pentru cei apropiati tie, limpede si plina de prospetime mereu !
    Carmen Flodoroiu

    RăspundețiȘtergere