dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

marți, 30 iulie 2013

PETROLUL-PANDURII 1-1

Mulţi jucători africani.Mult prea mulţi. Mulţi jucători sud-americani. Foarte puţin fotbal. Nu încerc să promovez modelul celor de la Athletic Bilbao, dar unele transferuri de jucători străini sunt inutile. Pare un pic ciudat ca un club cu numele ,,Pandurii'' să aibă în componenţa lotului, jucători precum Bohale, Erico, Eric, Mamele sau Matulevicius. Nu neg că unii dintre ei sunt jucători cu o cotă bună. Totuşi sună aiurea : ,, pandurii Mamele şi Bohale s-au confruntat cu echipa petroliştilor Boudjema şi Hamzaa. ''. Credeţi că aceste nume vor deveni parte din istoria celor două cluburi? Peste douăzeci de ani, puştii Ploieştiului vor aminti la un suc numele lui Boudjema cu aceeaşi admiraţie ca a lui Ilie Oană?  Nu cred asta. Care din marii jucători străini sunt amintiţi de fanii echipelor româneşti? Poate Sulejman Demollari să fie unul dintre cazurile fericite. În rest, jucătorii străini sunt uitaţi. Istoria cluburilor de fotbal româneşti este foarte selectivă şi adeseori nedreaptă. Aceasta este România. Nimeni şi nimic nu va putea schimba această stare de fapt.
 Despre meci nu voi scrie mare lucru. A fost un egal plictisitor. Ambele echipe au dovedit că au mari probleme la finalizare, iar atacurile se soldau inevitabil cu pase previzibile chiar şi pentru un copil de grădiniţă. La scorul de 1-1, Petrolul a primit un penalty. Marele jucător galactic, Grozav ( interesant nume) a hotărât să execute o ,,scăriţă''. Şutul s-a dus anemic către un portar uimit de naivitatea adversarului său. Dacă în poarta Pandurilor ar fi fost un pensionar şchiop, un babuin somnoros sau un raton transpirat, rezultatul ar fi fost acelaşi. Cu astfel de execuţii nu poţi înscrie, chiar dacă te numeşti Grozav, chiar dacă atunci când te uiţi în oglindă ţi se pare că  Maradona se închină la tine.
 Voi viziona cât mai puţine meciuri româneşti. Nu sunt interesat de reuşitele fotbalistice ale lui Mamele, Bohale sau Hamzaa. Prefer să urmăresc jucători ca Buleică, Unguruşan sau Holban. Măcar aceştia sunt români, iar numele echipelor la care joacă li se potriveşte. Mult succes celor două echipe în meciurile de joi, din Europa Leaque. Şi domnule antrenor al echipei Petrolul: nu îl mai lăsaţi pe Grozav să execute lovituri de la 11 metri. Credeţi-mă este un sfat la care merită să reflectaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu