dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

luni, 8 iulie 2013

PIJAMALE PENTRU JOIA NEAGRĂ


Se spune că mai toate catastrofele lumii ar putea fi evitate. Fiecare zi este un semn care poate fi decriptat conform barbarilor-filozofi azteci, mayaşi, comanche sau mongoli. Omul trebuie sa fie atent la preziceri, povestiri mistice şi legende. Ca atare, lunea evit a mă întâlni cu vietnamezi, urşi panda sau ornitorinci.  Este necesar să îi ocolesc pentru ca nu cumva cocoşul din tablă de pe acoperişul casei mele să ruginească. Marţea nu este bine să fredonăm imnul naţional al Republicii Capului Verde deoarece asta ar duce automat la defecţiuni majore în reţeaua de cablu iar internetul va fi livrat la viteză mică. Spre norocul meu,  nu am habar cum e acel imn naţional, aşa că marţea pentru mine este o zi ca oricare alta.  Miercurea este interzis cu desăvârşire a se răspunde doamnelor care sună cu număr ascuns. Aici apare o mică problemă: când pe ecranul telefonului văd că sunt apelat de un ,,număr ascuns”, nu am de unde şti dacă în spatele lui se ascunde o doamnă sau un domn. Pentru ca nu cumva să ajungă Moş Crăciun ostatec la khmerii roşii iau hotărârea potrivită : nu răspund la telefon nimănui care mă apelează cu număr ascuns şi astfel trece cu bine şi ziua de miercuri. Vinerea sunt interzise încălţămintea lila, trabucurile mozambicane şi macaroanele cu nutella. Sâmbăta trebuie evitat a se comunica pe facebook cu persoanele care îşi dau singure like la poze, acest demers ar putea duce la pierderea conştiinţei sau la ce a mai rămas din ea. Duminica nu este recomandat să tăiem pâinea folosind tomahak-urile din dotarea saloanelor de însingurare.
Ziua de joi este una cât se poate de obişnuită.  Trebuie evitat doar ca leaderul campionatului naţional de fotbal să nu înfrunte o echipă de pe locul 12 deoarece calculul este unul fatal: 12+1=13.  Dacă meciul nu poate fi amânat pentru o altă zi,  trebuie ca jucătorii români să intre în teren echipaţi în pijamale- pentru ca spectatorii să nu se molipsească de apatia tipică fotbalistului român, ajuns pe locul întâi într-o grupă de calificare.
Pe ,,Naţional Arena”, suporterii stelişti au avut o coregrafie de excepţie. Steaua era mare favorită, chiar şi un rezultat de egalitate califica echipa românească pentru ,,primăvara europeană”. Prima repriză s-a încheiat cu un rezultat neverosimil : 0-4. . .  iar scorul final a fost unul la fel de ruşinos, 1-5.  Peripeţiile tătăruşiene au demostrat clar că ghinionul adus de ,,joia neagră” nu poate fi evitat. Jucătorii care acum ceva timp marcau cu execuţii de excepţie în poarta norvegienilor de la Molde,  priveau absenţi  scorul de pe tabelă. După această partidă ,, memorabilă” nu se pot trage concluzii.  Din punctul meu de vedere, înfrângerea Stelei nu este o catastrofă. Nici o echipă din lume nu poate câştiga fiecare meci. Ar fi fost ideal ca jucătorii stelişti să fi intrat în teren echipaţi în pijamale şi purtând pe cap bonete precum cele din filmele de animaţie. Cred că Steaua se va califica după meciul de peste două săptămâni din Copenhaga. Până atunci,  să fim atenţi la semnele fiecărei zile: să evităm urşii panda, ornitorincii şi cetăţenii vietnamezi.  Mâine e sâmbătă: atenţie cui daţi like-uri,  prieteni. . .

Eduard Dorneanu
Mălini, 23 Noiembrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu