dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

sâmbătă, 1 iunie 2013

DEPARTE DE TROIA (ziua 28)

Cesar Leplace strânge în palma stângă fotografia micuței Yvonne,fiica lui.Gloanțele îl caută cu disperare  si el simte că nu mai există scăpare.La picioarele lui zac cei doi camarazi englezi:Liam Sampras și Peter Saffet.Amândoi au fost împușcați în cap,semn că lunetiștii îl căutau și pe el . . .
Muniția s-a terminat.Mai are doar două grenade iar dușmanii sunt peste o sută.Soarta lui e pecetluită.Moartea îi zâmbește.Cesar sărută fotografia.Gloanțele de calibru mare răscolesc pământul în căutare de trup de om.. .
-Îți pot îndeplini o dorință,spune Moartea.Doar una și apoi vei veni cu mine. Pune-ți o dorință normală pentru lumea în care trăiești.Nu exagera ,dacă exagerezi te voi refuza.
-Yvonne are cinci ani.Pot să îi văd nunta?Pot?
-Îți voi tăia pletele cu un ciob.Apoi vei vedea.Închide ochii. . .
Yvonne stă în fața altarului.Lângă ea e un bărbat înalt cu părul lung și negru.Li se citește pe fețe bucuria si speranța.Preotul îi binecuvântează.Cesar simte cum un glonte îi găurește brațul drept.
Pe  gazon  oamenii dansează.Yvonne se topește în brațele soțului.Mesele sunt încărcate.Cesar râde ridicând brațele .
-Te iubesc Yvonne,strigă Cesar arătând lumii poza unui copil orfan.
-Te iubesc tata,răspunde miresa fericită.
Patru gloanțe îl lovesc în plin .Sângele îi curge din gură,din burtă din piept.Moartea îi ia poza și o rupe în mii de bucățele.Și deodată se face liniște. . .
Cesar cade peste cei doi camarazi ai săi.Dușmanii ajung la el și îi înfig baionetele în trup.Cei trei sunt decapitați cu sadism iar capetele lor sunt așezate în pari la marginea drumului care duce către nicăieri.Moartea pleacă supărată către un alt colț de lume.Îngerii încep rugăciunea neagră a marii dureri.Cerurile se deschid pentru sufletele morților.Încă o data... 
Dacă iubirea ar avea un preț viața nu ar merita trăită...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu