dorneanueduard.blogspot.ro Web analytics

sâmbătă, 1 iunie 2013

DEPARTE DE TROIA (ziua 33)

Durerea îmi sărută mâinele.Labirintul ne cheamă pe aleile presărate cu cenusă şi udate cu lacrimi.Fluturi mutilaţi se zbat intr-o agonie nemaivăzută .Un fluture fără o aripă este imaginea neputinţei.Mii de fluturi fără aripi reprezintă covorul durerii aruncat de un destin nemilos in faţa bocancilor noştri prăfuiţi.Fără milă coloana trece peste fluturii mutilaţi.Simt cum unii dintre ei se caţăra pe picioarele mele.Nu îi omor ,îi las să îmi acopere picioarele,inima,viaţa. . .
Ajungem în tabăra lui Mares Kraka înainte ca soarele să imparta în două ziua de miercuri.E păzit de oameni ce îi sunt credincioşi dar care nu sunt capabili să lupte împotriva unei forţe constituite din profesionişti în mânuirea armelor.Deschidem foc şi santinelele se prabuşesc însângerate . Alţi oameni, aproape toţi de culoare se năpustesc asupra noastră înarmaţi cu macete, suliţe şi cu câteva arme de vânatoare.Gloanţele îi seceră unul câte unul,ţipetele ascuţite ale răniţilor răscolesc tăcerea.
În faţa cortului lui Kraka zac sedate sute de antilope gnu. Animalele au fost vănate cu grijă nedorindu-se moartea lor ci doar sedarea pentru a putea fi aduse lui Kraka.Mares Kraka e un individ înalt , foarte solid, putred de bogat al cărui unic ţel în viaţă este acela de a ucide animale vii.De ceva timp colindă lumea şi alături de oameni bine plătiţi împarte moartea.
Îl văd cum iese afară din cort fără să îi pese de prezenţa noastră.Îl însoţesc doi bărbaţi de culoare ce par a fi fraţi gemeni dacă ar fi să mă iau după trasăturile fizice aproximativ identice ale celor doi.Unul din cei doi negri ridică o antilopă gnu şi îi da pe la nas cu ceva.Antilopa sedată îsi revine oarecum şi mişcă încet din picioare dar nu îşi poate reveni total.Cel de-al doilea negru îi dă lui Kraka o sabie scurta ca de centurion roman.Mares Kraka apucă antilopa gnu de coarne cu o mână iar cu cealalta îi taie gâtul.Sângele îi sare pe faţă, pe braţe . . Omul urlă de bucurie agitând sabia şi trece la alt animal.Scena se repetă.. . 
Căpitanul dă ordin sa îl prindem viu pe ticălos.Kraka nu ni se opune ba chiar se bucură de faptul că este adus legat în faţa ofiţerilor Sfântului Ordin.Cei doi negri au rămas în genunchi aşteptându-şi stăpânul.Preotul nebun îi împuşcă în cap şi le ia de la gât colierele din aur.
Mares Kraka este legat de un copac.Căpitanul hotărăşte ca pedeapsa să fie smulgerea braţelor ticălosului.Braţele îi sunt legate cu funii de doua tanchete. . .
Plecăm nu înainte de a îi ruga pe locuitorii unui sat apropiat să aiba grijă de antilopele gnu încă sedate.Ni se promite asta în schimbul a câtorva dolari deşi toţi ne gândim la ce e mai rău:în localnici nu te poţi încrede.
-De ce ai picioarele şi inima acoperite de fluturi mutilaţi,mă întreabă un copil de culoare  ?
-Nu ştiu,îi răspund încet ca să nu mă audă soarele,luna şi prietenii risipiţi peste tot în lume.
-Poate că te iubesc fluturii răniţi,omule,îmi spune cu voce caldă copilul.
-Poate mă iubesc...
Durerea îmi sărută mâinile. Dumnezeu ne binecuvântează paşii .Troia e încă foarte departe.Păşesc cu grijă pe drumurile de cenuşă şi lacrimi ale unei tării in care fluturii sunt mutilaţi de un despot luminat.Inima îmi bate tot mai tare.Tot mai tare. . .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu